Πώς να διαβάσετε τη γραμμή του αθλητικού στοιχήματος

Για όσους είναι νέοι στο αθλητικό στοίχημα, το να μάθουν πώς να διαβάζουν τις γραμμές είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα. Μόλις μάθετε τα βασικά, υπάρχουν ακόμη περισσότερα συμπεράσματα που μπορείτε να αποκομίσετε έχοντας πλήρη κατανόηση των αριθμών και του τι σας λένε. Διαβάστε παρακάτω για μια ολοκληρωμένη ματιά στις γραμμές του αθλητικού στοιχήματος.

Πώς διαβάζεις τις γραμμές του αθλητικού στοιχήματος;  

Ένα διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα θα εμφανίσει αποδόσεις στοιχημάτων για επερχόμενα παιχνίδια και γεγονότα. Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση στο λόμπι στοιχημάτων κάνοντας κλικ στο όνομα του αθλήματος που αναζητάτε. Ας δούμε μερικά παραδείγματα, ξεκινώντας από το NFL:

Τα κύρια στοιχήματα για τις γραμμές του NFL είναι τα spreads, τα totals και τα moneylines. Για τα δύο πρώτα, θα δείτε δύο αριθμούς σε κάθε πλευρά: το line και τις αποδόσεις για την τοποθέτηση του στοιχήματος.

Στο spread, η ομάδα με το αρνητικό line είναι το φαβορί και το θετικό line υποδεικνύει το αουτσάιντερ. Σε αυτή την περίπτωση, οι San Francisco 49ers είναι φαβορί κατά 6,5 πόντους. Για το σύνολο σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να στοιχηματίσετε στο over ή under 42,5 πόντους.

Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τα φαβορί και τα αουτσάιντερ εξετάζοντας τη γραμμή χρήματος. Και πάλι, πρόκειται για αρνητικούς αριθμούς για τους πρώτους και θετικούς για τους δεύτερους. Σημειώστε ότι, ενώ το παραπάνω παράδειγμα προέρχεται από το DraftKings Sportsbook, τα στοιχήματα μπορεί να είναι σε διαφορετική σειρά σε άλλα διαδικτυακά στοιχήματα. Ωστόσο, όλοι οι αριθμοί σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Η 22bet είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχημάτων που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών στοιχημάτων και παιχνιδιών καζίνο. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς, καθώς και μια ποικιλία επιλογών κατάθεσης που διευκολύνουν τους πελάτες να ξεκινήσουν. Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης δυνατότητες ζωντανής ροής, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τους αγαπημένους τους αγώνες σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούν στοιχήματα. Με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή και το ασφαλές σύστημα επεξεργασίας πληρωμών, η https://22bet-gr.org/ παρέχει μια ευχάριστη εμπειρία για όλους τους τύπους στοιχηματιστών που αναζητούν συναρπαστική δράση τυχερών παιχνιδιών.

Αν και το παράδειγμα αυτό είναι από το ΝΒΑ, οι γραμμές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και στο NFL. Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, οι Golden State Warriors είναι φαβορί 5,5 πόντων στο spread σε ένα παιχνίδι με το over/under στους 214,5 πόντους. Οι Warriors είναι επίσης το φαβορί στο moneyline. Διαβάζοντας τα τρία κουτάκια, αποκτάτε κάποια προοπτική για το πώς περιμένει το στοιχηματισμό να εξελιχθεί το παιχνίδι.

Για τα στοιχήματα σε αγώνες του MLB, ισχύουν οι ίδιες βασικές έννοιες, αλλά το run line αντικαθιστά το spread. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο: μπορείτε να επιλέξετε το φαβορί να κερδίσει περισσότερο από το line ή το αουτσάιντερ να χάσει λιγότερο από το line ή να κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ. Σε αντίθεση με το point spread, όπου το line ποικίλλει, το τυπικό run line είναι πάντα 1,5 και οι αποδόσεις προσαρμόζονται ώστε να υποδεικνύουν τη διαφορά μεταξύ των ομάδων. Σε αυτή την αναμέτρηση, οι Tampa Bay Rays είναι φαβορί στο run line και στο moneyline, με το total στο 6,5.

Οι γραμμές των αγώνων του NHL είναι παρόμοιες με αυτές του MLB, καθώς το spread παρακάμπτεται υπέρ του puck line, το οποίο επίσης χρησιμοποιεί το τυπικό 1,5. Για το παραπάνω παράδειγμα, οι Carolina Hurricanes είναι φαβορί στο puck-line. Η Καρολίνα είναι επίσης το φαβορί στη γραμμή χρήματος σε ένα παιχνίδι με προβλεπόμενο σύνολο 6.

Πώς να διαβάζετε τις γραμμές για άλλα είδη στοιχημάτων

Πέρα από τα τυπικά στοιχήματα που μόλις καλύψαμε, υπάρχουν επίσης αποδόσεις για όλα τα άλλα στοιχήματα που μπορείτε να τοποθετήσετε. Για παράδειγμα, ένα στοίχημα προπέτασμα παίκτη μπορεί να μοιάζει ως εξής:

Το over/under για τα γκολ του Mika Zibanejad σε αυτό το παιχνίδι είναι 0,5. Αν ποντάρετε στο over, κερδίζετε αν σκοράρει ένα γκολ. Αν δεν πετύχει, θα κερδίσουν οι παίκτες που επέλεξαν το under. Υπάρχουν επίσης αποδόσεις για τις δύο επιλογές που ακολουθούν την ίδια τυπική παραδοχή: αρνητικές για το πιο πιθανό από τα δύο αποτελέσματα και θετικές για την άλλη πλευρά. Ένα στοίχημα με περισσότερα από δύο πιθανά αποτελέσματα, εν τω μεταξύ, μπορεί να μοιάζει ως εξής:

Για αυτό το στοίχημα, προσπαθείτε να εντοπίσετε τον πρώτο παίκτη που θα πετύχει γκολ στο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν αρνητικοί αριθμοί αποδόσεων. Το βιβλίο παραθέτει τις θετικές αποδόσεις σε αύξουσα σειρά, με τις πιο πιθανές επιλογές να έχουν χαμηλότερους αριθμούς. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που θα βρείτε στα μελλοντικά στοιχήματα:

Οι Colorado Avalanche έχουν τις χαμηλότερες αποδόσεις για την κατάκτηση του Stanley Cup, γεγονός που τους καθιστά φαβορί. Οι αριθμοί αυξάνονται από εκεί και πέρα για όλες τις άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Συνοπτικά, όταν διαβάζετε τις αποδόσεις για ένα ζευγάρι επιλογών, η αρνητική τιμή είναι η ευνοημένη πλευρά. Εάν και οι δύο αριθμοί είναι αρνητικοί, τότε είναι ο μεγαλύτερος αρνητικός αριθμός από τις δύο τιμές. Όταν πρόκειται για στοιχήματα με πολλαπλές επιλογές, αυτή με τη μικρότερη θετική απόδοση είναι το φαβορί, αλλά οι διαφορές σε ορισμένους από τους αριθμούς μπορεί να είναι πολύ μικρές.

Είναι οι γραμμές ίδιες σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες;

Όχι πάντα. Ενώ υπάρχει μεγάλη ομοιομορφία στις αποδόσεις στοιχημάτων με την πρώτη ματιά, οι στοιχηματικές εταιρίες ορίζουν τις δικές τους γραμμές. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξουν κάποιες διαφορές κατά την αρχική δημοσίευση και μπορείτε να συνεχίσετε να βρίσκετε διαφορές μέχρι την ώρα του αγώνα. Για να το δείξουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις για έναν αγώνα NFL σε δύο κορυφαίες στοιχηματικές εταιρίες: Στην DraftKings, οι LA Rams είναι φαβορί κατά έναν πόντο έναντι των Buffalo Bills, με το over/under να είναι στους 52 πόντους. Οι αποδόσεις στο moneyline είναι ισοδύναμες. Στη FanDuel, το Μπάφαλο είναι το φαβορί κατά ένα πόντο, ενώ το συνολικό line είναι στους 51,5 πόντους. Οι Rams είναι ελαφρύ φαβορί στο moneyline. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πληρώσετε ελαφρώς περισσότερα (-115) για να ποντάρετε στο αουτσάιντερ και να πάρετε τον πόντο.

Ενώ οι διαφορές είναι ελάχιστες σε αυτή την περίπτωση, η απόκλιση μπορεί να είναι λίγο πιο δραματική σε άλλες. Για τους παίκτες του στοιχήματος, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα καλό πράγμα, καθώς μπορείτε να ψάξετε για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις και γραμμές για οποιοδήποτε στοίχημα θέλετε να τοποθετήσετε.

Γιατί μετακινούνται οι γραμμές των αθλητικών στοιχημάτων;

Μετά την αρχική δημοσίευση των αποδόσεων των στοιχημάτων, οι γραμμές δεν θα παραμείνουν απαραίτητα ακίνητες. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για αυτό: η στοιχηματική δράση και οι νέες πληροφορίες.

Μόλις βγουν οι γραμμές, οι παίκτες αρχίζουν να στοιχηματίζουν. Γενικά, τα στοιχήματα από γνωστούς “αιχμηρούς” επαγγελματίες παίκτες και ομάδες θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση σε μια γραμμή. Τα spreads και τα σύνολα μπορεί να προσαρμοστούν κατά μισή ή περισσότερες μονάδες, ενώ οι αποδόσεις μπορεί να κινηθούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Επιπλέον, τα line των αθλητικών στοιχημάτων βασίζονται στις διαθέσιμες πληροφορίες. Αφού βγουν οι γραμμές, μπορεί να υπάρξουν ειδήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη ενός παιχνιδιού. Παραδείγματα είναι ο τραυματισμός ενός παίκτη-κλειδί ή μια αλλαγή στην πρόγνωση του καιρού.

Συχνά, τα line δεν κινούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από book σε book. Για σκοπούς αγοράς γραμμών, μπορείτε να διαλέξετε τους αριθμούς που σας αρέσουν περισσότερο ή ευθυγραμμίζονται περισσότερο με αυτό που σκέφτεστε.

Υπολογισμός πληρωμών από τις αποδόσεις αθλητικού στοιχήματος

Οι αποδόσεις έχουν επίσης άμεση σχέση με τις πληρωμές που μπορείτε να περιμένετε πίσω σε νικηφόρα στοιχήματα. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για τον υπολογισμό των δυνατοτήτων κέρδους.

 • Το κουπόνι στοιχήματος: Όταν προσθέτετε ένα στοίχημα στο κουπόνι σας σε ένα διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα και συνδέετε το ποντάρισμά σας, η πιθανή απόδοση θα εμφανιστεί ακριβώς εκεί.
 • Αριθμομηχανή στοιχημάτων: Μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση για έναν υπολογιστή στοιχημάτων θα σας εμφανίσει μια σειρά από αξιόπιστες επιλογές, όπου μπορείτε να δείτε την πιθανή απόδοση με βάση τις αποδόσεις και το ποσό που σκοπεύετε να ποντάρετε.
 • Προσδιορισμός: Μπορείτε να πάρετε μια γρήγορη (αλλά όχι ακριβή) εκτίμηση χρησιμοποιώντας τους εξής δύο κανόνες αντίχειρα:
  • Όταν οι αποδόσεις είναι αρνητικές, ο αριθμός ισούται με το πόσο πρέπει να ποντάρετε για να κερδίσετε κέρδος 100 δολαρίων. Σε αποδόσεις -110, ένα στοίχημα 110 δολαρίων θα κέρδιζε 100 δολάρια.
  • Όταν οι αποδόσεις είναι θετικές, ο αριθμός δείχνει πόσα κέρδη θα είχατε από ένα νικηφόρο στοίχημα 100 δολαρίων. Σε απόδοση +120, αυτό θα ήταν 120 δολάρια.
 • Όταν οι αποδόσεις είναι αρνητικές, ο αριθμός ισούται με το πόσο πρέπει να ποντάρετε για να κερδίσετε κέρδος 100 δολαρίων. Σε αποδόσεις -110, ένα στοίχημα 110 δολαρίων θα κέρδιζε 100 δολάρια.
 • Όταν οι αποδόσεις είναι θετικές, ο αριθμός δείχνει πόσα κέρδη θα είχατε από ένα νικηφόρο στοίχημα 100 δολαρίων. Σε απόδοση +120, αυτό θα ήταν 120 δολάρια.
 • Χρησιμοποιήστε έναν τύπο: Αν θέλετε μια ακριβή απάντηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους δύο τύπους για να υπολογίσετε γρήγορα τις αμερικανικές αποδόσεις.
 • Αρνητική (αλλάξτε τον αριθμό των αποδόσεων σε θετικό για τους σκοπούς της εξίσωσης): 100/απόδοση * ποντάρισμα = Κέρδος
 • Θετική: Αποδόσεις/100 * Ποντάρισμα = Κέρδος

Τι πρέπει να προσέξετε στις αποδόσεις αθλητικών στοιχημάτων;  

Αφού κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία της ανάγνωσης των αποδόσεων, ήρθε η ώρα να μάθετε τι πρέπει να προσέχετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω γρήγορη λίστα ελέγχου ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, ενώ σαρώνετε τις γραμμές στα διαδικτυακά στοιχήματα:

 • Τι σας λένε οι αριθμοί όσον αφορά την αναμέτρηση; Τα spreads και τα moneylines μπορούν να μας πουν πόσο στενή αναμέτρηση αναμένει το στοιχηματικό γραφείο, ενώ τα totals μας δίνουν μια ιδέα για το τι αναμένει το γραφείο για το συνολικό σκορ. Η εξέταση αυτών των αριθμών μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για τα παιχνίδια στα οποία θέλετε να επικεντρωθείτε.
 • Υπάρχει αρκετή αξία για να δικαιολογήσει το ρίσκο στις τρέχουσες αποδόσεις; Αν βάζετε χρήματα σε κίνδυνο, τότε ο στόχος θα πρέπει να είναι να έχετε αρκετή αξία που να κατευθύνεται προς το μέρος σας για να το δικαιολογήσει. Οι αποδόσεις υπαγορεύουν τις αναμενόμενες πληρωμές, οπότε μπορείτε να εκτιμήσετε γρήγορα αν ένα στοίχημα αξίζει τον κόπο, τουλάχιστον όσον αφορά εσάς. Αν δεν αξίζει, μπορείτε απλά να προσπεράσετε το συγκεκριμένο στοίχημα.
 • Πώς φαίνονται οι γραμμές για το ίδιο στοίχημα σε άλλες στοιχηματικές εταιρίες; Οι γραμμές μπορεί να είναι παρόμοιες σε όλο τον κλάδο, αλλά δεν θα είναι πάντα ακριβώς οι ίδιες. Η Αγορά γραμμών είναι ένα βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε, καθώς σας βοηθάει να τοποθετηθείτε στην καλύτερη δυνατή θέση για πιθανές αποδόσεις.

Όσο προχωράτε, βοηθάει να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα τι σας λένε οι αριθμοί. Πέρα από τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, μπορείτε να προσδιορίσετε τις πληρωμές σε κερδισμένα στοιχήματα και την τεκμαρτή πιθανότητα των αποτελεσμάτων, για παράδειγμα.